Весела Лечева: Няма осигурени 50 млн. лева за „Червено знаме“

Топ
17:41 - 16 Август 2022
2611
Весела Лечева: Няма осигурени 50 млн. лева за „Червено знаме“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева представи своя екип и приоритетите пред министерството в рамките на служебното правителство.

Весела Лечева съобщи също така, че няма осигурени 50 милиона лева за спортния комплекс „Червено знаме“ в София, за който говореше нейният предшественик Радостин Василев. Работата по обследването на обектите от екип на ВИАС продължава.

„Няма да взема сама решението за съдбата на комплекса, а след консултации с широк кръг специалисти“, подчерта министърът.

Заместникът на Весела Лечева - Петър Бучков ще отговаря за младежките програми, като водеща за тях трябва да е прозрачността. Той даде пример с организация, която е спечелила проект за 400 000 лева, а е била създадена през месец април тази година, което създава съмнения за мотивите, които стоят зад въпросната процедура. Организацията сама се е отказала от реализацията на проекта си. Младежките организации искат не само прозрачни процедури, но и достъпни правила, констатира Бучков.

Заместник-министър Петър Георгиев постави акцент върху олимпийската подготовка, като вече се водят разговори с федерациите не само за Париж 2024, но и за Лос Анджелис 2028. Също така се надява до месец да бъде пуснат единен регистър, обхващащ всички спортни организации, бази и треньори, който е част от изпълнението на политиката за електронно управление на страната.