Веселин Марешки: Гавра – при две преференции за ВОЛЯ имаме 0 гласа

Ще ходим при главния прокурор, ако трябва и при Бойко Борисов, закани се лидерът на ВОЛЯ

Политика
11:43 - 29 Май 2019
3547
Веселин Марешки: Гавра – при две преференции за ВОЛЯ имаме 0 гласа

Веселин Марешки обяви, че партия ВОЛЯ е станала жертва на изборни машинации. На специална пресконференция в Народното събрание политикът представи протокол, в който партията има 2 преференции, но нула гласа.

„Ще ходим при главния прокурор, ако трябва - и при министър-председателя. На една наша активистка - член на избирателна комисия, на съпруга й - полицай, са му казали да си пуска молба за напускане. Членовете на комисии на ВОЛЯ били масово натискани да не влизат в тях.

„Минаваме в партизанска борба. Няма да осветяваме нито един фен, за да не му се случват неприятни неща”, отсече Марешки. „Хората ме считат за много популярен тук, не искат мен да ме няма в България. Трябваше да постъпя като Бойко Борисов - да сложим друг човек на първо място, а аз да обикалям от обект на обект”, констатира партийният водач.

„Опозицията в България има с около 25% по-висок процент от управляващите”, обърна внимание Марешки. „При 6 500 000 избиратели ГЕРБ печели 9% от българското общество – т.е., 570 000 гласа.

С 9% подкрепа трябва да си много по-диалогичен”, убеден е Марешки.