Веселин Марешки пред Lupa.bg: Помагам на 3 млн. българи

Политика
12:30 - 20 Декември 2019
4742
Веселин Марешки пред Lupa.bg: Помагам на 3 млн. българи

„Всеки месец помагам на 3 милиона българи, които разчитат да им осигуря по-евтини лекарства”. Това обясни пред Lupa.bg лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, потърсен за коментар покрай негово тв участие, в което засегна темата за своята роля в политиката и бизнеса.

По думите му 95% от българите очакват премиерът Бойко Борисов да им реши всички проблеми. „Но 5% от народа разчита на мен заради двата ключови сектора, чрез които им помагам да живеят малко по-богато и спокойно –лекарствата и горивата”, припомни бизнесменът-политик.

Зам.-председателят на парламента се аргументира - всеки месец над три милиона българи разчитат на него за по-евтини лекарства. „Това дори не е мое твърдение, а факти от статистиката в бранша“, подчерта предприемачът.

Голям е процентът и на шофьорите, които предпочитат неговите бензиностанции, където горивата са винаги на по-ниска цена от предлаганите на пазара. Самият Марешки неведнъж е подчертавал, че неговият бизнес е социално ориентиран и така ще бъде и занапред.

В отговор на въпрос дали като един от политиците с висок личен рейтинг би се включил в следващата президентска надпревара, варненецът поясни, че сегашната му позиция на четвърти в държавата като зам.-председател на НС е достатъчно престижна и отговорна. Но и че дава повече свобода, отколкото останалите постове.

„Ако Румен Радев се беше явил на президентските избори като обикновен гражданин, както го направих аз, и ако БСП не беше застанала зад него, той щеше да има по-нисък от моя резултат”, пресмята Марешки.