Веселин Марешки: Трябва да върнем успелите българи, разпръснати по света

Новини
10:41 - 04 Септември 2019
3170
Веселин Марешки: Трябва да върнем успелите българи, разпръснати по света

Г-н президент, имате желание нещо да промените - успелите българи по света, да, всички трябва да се стремим да ги привличаме, а най-хубавото е да направим така, че да останат в България. Трябва да дадем личен пример. Колко хора такива има в президентската институция? Аз мога да кажа в моята партия колко са. Това заяви председателят на ПГ на "Воля” Веселин Марешки.

Второ, състоянието на България всички го знаем какво е, вие сте от хората, които оценяват това като негативно състояние. Ние сериозно призоваваме - напуснете това безсмислено място президентството и се включете в надпреварата за София, за да бъде промяната трамплин за това, което вие проповядвате, иначе това би се смятало за бягство от борбата за промяната, обърна се Марешки още към президента.

Ние призоваваме всички да работим така, че днешните избори да не нарушават нормалния ритъм на законодателната дейност. Оставете българите сами да преценят кметовете какво са направили за тях, каза Марешки.

Успехът на едно управление се измерва по джоба на всеки българин. ПГ на Воля ще продължи да бъде гласът на народа, ще бъдем непримирими към бездействието, ще направим серия от предложения за политиките за майките и децата. Призоваваме за по-добър ритъм на работа в тази зала. На всички ни дойде до гуша от махленските разправии в малката коалиция. Нека си видят кадрите в правителството, така и не чухме от ресорния вицепремиер какви мерки имат за справяне с демографската криза, добави още Марешки.

Не казвайте, че няма пари, защото ние ще питаме как намерихте тогава пари за самолетите? Искаме този парламент да свърши реална работа в полза на хората, а не да си отиде безславно. Нека не пропиляваме това безценно време в името на България и на българския народ, каза още Марешки.