Веселин Плачков стана шеф на Общинския театър в Казанлък

Според актьора професията трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да гледа

Култура
15:56 - 17 Май 2022
4204
Веселин Плачков стана шеф на Общинския театър в Казанлък

Актьорът Веселин Плачков стана временно изпълняващ длъжността на директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. Той беше представен днес пред театралния състав от кмета на града Галина Стоянова. 

По думите на Стоянова „новият директор е най-доброто, което може да се случи на казанлъшкия театър. Според нея кандидатурата на Плачков отговаря на ключови изисквания – да бъде творец, разпознаваем в града и да има авторитет на доказала се личност в театралните среди у нас. Тя изтъкна, че Общински театър „Любомир Кабакчиев“ е в много добро състояние както материално, така и организационно и пожела добра екипна работа на състава на културната институция, добавят от администрацията.

Веселин Плачков увери присъстващите, че заема предложената му позиция в Казанлък с желанието да надгражда постигнатото и се представи накратко пред новите си колеги. Актьорът е роден в Белене, родителите му са самодейци и от малък играе на местната читалищна сцена. Завършил е Националната академия по театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) през 2003 година в класа на проф. Димитрина Гюрова. Почти 14 години е работил в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. 

Според Плачков актьорската професия трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да гледа. Той увери новите си колеги, че могат винаги да се обърнат към него.

Връзката на половинката на Мариана Попова с Казанлък е, че там в розовата долина бе заснет филмът "Дамасцена", в който Плачков играе главната роля. Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе специален гост на премиерата преди няколко години.