Вещи лица отказаха да се произнасят по делото на бившия полицай от Пловдив, убил баба си

Общество
14:18 - 05 Август 2024
1233
Вещи лица отказаха да се произнасят по делото на бившия полицай от Пловдив, убил баба си

Две от вещите лица, назначени да изготвят експертиза по делото на 46-годишния бивш полицай Иван Дачев, обвинен за смъртта на баба си Гена Кръстева в Пловдив, поискаха да им бъде направен отвод. Окръжният съд уважи молбите им и Димо Стоев и Евгений Иванов ще бъдат сменени с други специалисти в областта на кардиологията и неврохирургията. 

Освен вещите лица, в залата не се яви и свидетелката Веселина Черушан. С молба е уведомила магистратите, че е в чужбина.
Делото ще продължи на 3 октомври.

95-годишната Гена Кръстева издъхна на 16 декември 2022 г. в пловдивска болница. Тя беше приета за лечение, след като в нощта на 13 срещу 14-и е била жестоко пребита. Пенсионерката живеела с внука си Иван Дачев, който според прокуратурата ѝ посягал след употреба на алкохол. Бабата била безпомощна - обездвижена и не можела дори да се завърти без чужда помощ. След побоя Кръстева изпадна в кома, а по време на първото заседание за определяне на мярката за неотклонение на Дачев стана ясно, че е починала малко преди това въпреки усилията на лекарите.