Веско Ешкенази мести концерта си в София за есента

Вместо през април световноизвестният цигулар ще свири през октомври в НДК

Култура
18:43 - 02 Април 2021
4590
Веско Ешкенази мести концерта си в София за есента

Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази мести юбилейния си концерт в зала 1 на НДК от 16 април за 29 октомври. Той е принуден да направи това заради действащата забрана за събиране на много хора на закрити обществени места и заради факта, че до края на април България се намира в извънредна епидемиологична обстановка. Това е третата принудителна промяна на датата на грандиозния концерт на Веско Ешкенази в столицата съвместно с Плевенската филхармония, който ще е под диригентството на брат му Мартин Пантелеев.

Веско Ешкенази навърши 50 години миналата година на 10 март. Той планираше за празнува на сцената и именно за тогава бе определена датата на големия концерт в столицата. Въвеждането на извънредно положение заради пандемията промени плановете и концертът бе пренесен за юни м.г. Но пандемията отново попречи на провеждането му. В крайна сметка цигуларят обяви нова дата - 16 април 2021 г. За съжаление и сега е невъзможно провеждането на концерти с голям оркестър.

"Макар и с надежда ситуацията малко по малко да се нормализира, юбилейната програма не може да бъде представена по подобаващ начин с все още съществуващите ограничения за съставите на сцената и в залата. Просто не е възможно да бъдем заедно 64 музиканта на сцената, както и 3.600 зрители! Именно поради това се налага отново да преместим юбилейният концерти за есента: СОФИЯ 29.10.2021. И повярвайте ми - това го правя само защото искам тази среща да бъде изнесена по възможно най-добрия начин", споделя цигуларят, който живее в Нидерландия. Той е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам.

Желаещите да върнат закупените вече билети могат да го направят до 30.04.2021. За всички останали, които не се отказват от нашата среща важат вече закупените билети без презаверяване!