Веско Ешкенази пуска онлайн последния си концерт в София

Виртуозът на цигулката отложи юбилейното си изпълнение в НДК за 4 юни заради коронавируса

Култура
15:02 - 16 Март 2020
3003
Веско Ешкенази пуска онлайн последния си концерт в София

В знак на съпричастност към всички, които си стоят у дома заради коронавируса и от уважение към почитателите си, виртуозният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази пуска на страницата си във фейсбук последния си концерт в София. Маестрото отпразнува 50-ия си рожден ден на 3 март, а на 17 март в зала 1 на НДК трябваше да се състои и юбилейният му концерт под диригенството на брат му - световноизвестният Мартин Пантелеев. Заради обявената пандемия концертът бе отложен за 4 юни, като настъпиха промени и в датите на турнето му из България.

"Скъпи приятели,
Трудно мога да опиша усещането тези дни. Мелодиите, които трябваше да ни съберат утре вечер в Зала 1 на НДК не спират да звучат в съзнанието ми! Отговорността обаче към всички нас ме успокоява, че макар и с поетите саможертви, ще успеем да се самосъхраним и много скоро да се изправим и усмихнем още по-силни и духовно порастнали! За всички вас, които бяхте отделили време да се срещнем утре вечер в 20.00 и за всички вас, които имате нужда от музика имам прекрасна изненада!

Утре, 17.03 в 20.00 тук във фейсбуук ще стартира излъчването на последния ми концерт в София, който се състоя на 24.09.2019 с Плевенска Филхармония в Зала "България". Заедно ще ви представим моите любими ГОДИШНИ ВРЕМЕНА на Антонио Вивалди и Астор Пиацола!", обърна се Веско Ешкенази към почитателите си.

Концертът ще бъде излъчен утре вечер на официалната страница на цигуларя във фейсбук. 

"Разбира се, това няма да замени нашата среща на 4 юни, когато вярвам, че ще празнуваме този мой юбилей в застой", споделя още Веско Ешкенази, който е концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри - Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам.