Веско Маринов бил влюбен в учителката по литература

През ключалката
15:32 - 05 Януари 2020
5899
Веско Маринов бил влюбен в учителката по литература

Френският президент Еманюел Макрон очевидно не е единственият мъж, който се е влюбил в учителката си. Оказва се, че нашият бард Веселин Маринов също изпитвал любовни трепети към своя преподавателка. За разлика от Макрон обаче любовта на певеца към учителката му по литература е само платонична и не завършва с брак.

"Преди много години за пръв път усетих чувството за интимност и личната потребност да кажа на жена, че я харесвам, макар тя да бе по-голяма от мен. Тя беше моя учителка по литература. Аз бях в шести клас, а тя беше една хубава млада жена, току-що завършила", неочаквано се изповяда публично Веско Маринов преди дни в предаването "БНТ на 60".

Естрадният трубадур от Полски Тръмбеш не разкри повече интимни подробности от детството си, но от думите му стана ясно, че той дълго време си е падал по своята учителка и явно тайно се е надявал тя да го направи мъж.

След първото любовно разочарование в живота на романтичния певец ще последват и други. Когато той влиза в казармата приятелката му Светлана го изоставя и се омъжва за друг. Няколко години Веско ближе рани, докато намери поредната си голяма любов – бившата си съпруга Мария. Двамата се запознават през 1983 г. Младият изпълнител бил втора година в Консерваторията, а дамата била манекенка. Три години след първата си среща те се оженили. През 1988 г. се ражда дъщеря им Йоана.

В крайна сметка Мария, която работеше като главен експерт в Дирекция „Протокол“ в Администрацията на президента, се озова в обятията на друг мъж. След 22-годишен брак двамата се разделиха през 2005 г. Нееднократно в свои интервюта бардът е намеквал за огорчението си от първата си жена. 

След 2 години Веселин Маринов среща втората си съпруга - Цветанка, с която живее щастливо няколко години. След като я хванал в изневяра олаче, певецът й съобщил, че иска развод. На свой ред тя обвини певеца, че така и не приел двете й деца от предишния й брак и се държал хладно с тях. Веселин и Цветанка се разделиха официално през 2012 г.

Последната дама на сърцето му бе доста по-младата сервитьорка от Добрич Веселина Пеева. Според слуховете обаче двамата са сложили край на отношенията си през лятото на миналата година.