Веско Маринов губи гласа си след развод

Новини
16:15 - 04 Август 2021
3438
Веско Маринов губи гласа си след развод

Днес Веселин Маринов отбелязва 60-годишен юбилей, а няколко месеца по-късно – на 2 декември, ще празнува и 40 години на музикалната сцена. За това време певецът е издал повече от 20 албума. Този факт го прави рекордьор сред колегите му.

Изнесъл е хиляди концерти в цялата страна, чийто брой никой не знае, но според самия него са били по 7-8 на месец, преди да ни затвори пандемията. Дори по време на карантината изпълнителят експериментира и прави интернет концерт. 

Три жени присъстват ярко в живота на Веселин Маринов. За тях той разказва в биографичната си книга „От любов”, издадена през есента на 2020 г.

С първата, Мария, се запознават през 1983 г., когато тя е кандидат-студентка в Консерваторията. През 1988 г. се ражда дъщеря им Йоана. Имат щастлив 20-годишен брак, който обаче приключва с развод през 2005 г. „Случилото се помежду ни не беше мимолетна връзка, а един живот от 20 години. Затова раздялата беше трудна и за нея, и за мен. Всеки си я изживя по своя си болезнен начин”, пише певецът в книгата си.

Преживяното се оказва пагубно за него - той губи гласа си и изпада в депресия. Отказва доста концерти, чувства се самотен и отчаян, не вярва, че някога отново може да срещне любовта.

Тогава в живота му се появява Цветанка. Засичат се в хотелски асансьор, докато той е на почивка в „Албена”, и си спомнят, че се познават отдавна. През 2009 г. сключват граждански и църковен брак. Венчавката е в църквата „Рождество Христово” край Шипка и събира почти целия елит на ГЕРБ.

За съжаление, бракът не продължава много - развеждат се през 2012 г., след като клюкарските медии се изпълват с дописки за „невярната Цветанка”. Певецът търпи ново голямо разочарование в опита си да създаде семейство.

В момента той е щастливо обвързан с жена на име Веселина, която е от Добрич и има две деца, живеещи с бившия ѝ мъж.

„Тя е най-хубавото нещо в сегашния ми личен свят, в който се чувствам толкова спокоен”, признава Маринов. Той ѝ помага във важен за нея момент, стават добри приятели, а по-късно отношенията им прерастват в любов. Сега, дори да е имал концерт в Силистра, певецът бърза да се прибере вкъщи, твърди той в телевизионно интервю.