Веско Маринов на 63: Не мога да преживея загубата на мама!

Аз съм в едни години, когато си отиват един по един всички, на които съм се възхищавал, твърди певецът

Шоу
17:46 - 04 Август 2024
2529
Веско Маринов на 63: Не мога да преживея загубата на мама!

На днешния 4 август бардът на третата възраст Веселин Маринов чукна 63 и вече спада в категорията на вярната си публика. "Не мога да преживея загубата на майка ми. Това е най-голямата ми мъка", сподели певецът по повод своя празник, който тази година никак няма да е весел.

"Повечето хора знаят какво е чувството от загубата на близки - трудно се изживява. При мен мина много по-трудно, тъй като имах много силна връзка с моите родители. И с баща ми, но особено с майка ми. Тя е последната от всичките ми най-най-близки хора, които си отидоха. Хората казват, че времето е лечител, аз разбрах, че времето не лекува, но ни учи как да живеем с огромната болка", добави Маринов.

Майката на певеца - Йорданка, почина през нощта срещу 17 май. Маринов бе съкрушен и отмени всичките си концерти. Изпълнителят бе настанил майка си в частен хоспис в село Подгорие, община Костенец, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г.

Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка, заради което не можела сама да извършва дори елементарни действия.

Баба Йорданка почина в хоспис на 91

За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

"Всички от нас губим и някой ден ще загубим своите близки, тъй като така е устроен светът. Хубаво е, ако може да се каже, че изобщо нещо е хубаво в такъв момент, когато един човек успее да изживее живота си и си отиде от старост. Майка си отиде просто когато наистина животът свърши. Тя ни напусна на 91 години, защото просто животът свърши. Тя успя да изживее един достоен цялостен живот", през сълзи каза Веселин и допълни:

"Аз съм в едни години, когато си отиват един по един всички, на които съм се възхищавал. Актьори, певци, хора, които са ми помагали. Това са годините, в които на всеки един от нас му се случват тези неща. Сили да продължа нататък ми дава това, че много обичам работата си и това, което правя. Когато човек си обича работата и упражнява професия, която е превърнал в хоби и която му е мечта от юношеството, няма умора, има пореден ден на реализация и следване на мечти. Аз съм много удовлетворен от живота, който живея. Високите критерии обаче означават и липса на време за почивка и особено за семейството и внуците ми, но такъв е животът ми".

"Моят рожден ден е винаги по турнета, откакто се помня, тъй като 4 август е пикът на сезона и летните концерти. Тогава има най-много хора в градовете и курортите. През деня само говоря по телефона, тъй като много хора ми честитят, а вечер пея. По този начин чувствам любовта на публиката ми, а това ме прави щастлив", разказа певецът.

Маринов сподели, че семейно за последно е отбелязвал 60-годишния си юбилей преди 3 години, пише "Ретро".

"Последно празнувах с близките ми преди 3 години на юбилея си. Тогава направих така, че турнето ми свърши в този ден и вечерта събрах най-близките си, тъй като имашеКовид и бе забранено да се правят мероприятия", каза за финал певецът.