Везенков и Олимпиакос излизат в мач на "живот и смърт" срещу Фенербахче

Победителят ще играе във Финалната четворка на Евролигата

Спорт
12:47 - 09 Май 2023
1480
Везенков и Олимпиакос излизат в мач на "живот и смърт" срещу Фенербахче

Олимпиакос с българския национал Александър Везенков излиза срещу Фенербахче в най-важния си мач до този момент през сезона в Евролигата. Двата отбора спорят за място във финалната четворка на най-комерсиалния клубен баскетболен турнир, а мач №5 ще определи и този тим, който ще потегли към Каунас. Срещата е днес от 21:30 часа.

Според букмейкърите гръцкият гранд влиза като фаворит в срещата, въпреки че серията до момента е 2-2 победи.

Двата тима записаха по един домакински успех и един като гост, а днешният мач в Пирея се очаква да се превърне в истински ад за гостите от Турция. Причина за това са запалянковците на „червено-белите“, които са готови на всичко, за да помогнат на своите любимци в изключително важното домакинство.

В тима на Олимпиакос няма контузени или болни играчи, като единствено капитанът на тима Костас Папаниколау изправи на нокти Йоргос Барцокас, пропускайки неделната тренировка. Той обаче се завърна към нормалния тренировъчен процес, след като се възстанови от вирусно заболяване.

Не така стоят нещата в лагера на Фенербахче, където Димитрис Итудис няма да може да разчита на Девин Букър, който така и не успя да се възстанови от контузията си в лявото коляно и не пътува с отбора за решителния пети мач в Пирея. Не е ясно и какво е състоянието на гарда Скоти Уилбекин.

Припомняме ви, че феновете на Олимпиакос поставиха рекорд, изкупувайки билетите за мача за 9 минути, като залата с капацитет 11 500 седящи места се очаква да се „пука по шевовете“. Към тима имаше 80 000 заявки за билети.