Вежди посече надеждите проф. Габровски да стане премиер

Шефът на НС вижда вариант предимно за съставяне на експертен кабинет

Политика
15:53 - 05 Декември 2022
5061
Вежди посече надеждите проф. Габровски да стане премиер

Не съм оптимист за връчения мандат, защото в момента между отделните партии има напрежение, коментира днес пред журналисти председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

"Това, което е важно да се види, е, че в България има капацитет на хора - способни, образовани и талантливи, които могат да правят правителство. И, ако това се случи, не е лишено от възможността България да се управлява. А дали това ще стане при тази конфронтация, не ме прави много оптимист", добави той, цитиран от БТА. 

По думите му проф. Николай Габровски, кандидат на ГЕРБ-СДС за министър-председател, е знак, че България има висок капацитет. "След толкова политически препирни и дърпания, това е един хубав знак, че има къде да бръкнеш, за да извадиш човек достоен, човек можещ. Знаете, Габровски е изключителен български лекар", каза Рашидов. По думите му това е едно хубаво послание - да се каже, че има възможност да се подкрепят хора, които не са политици.

Може да се направи експертно правителство, каза Рашидов. "По-важно е някой да мисли за държавата и държавата да може да върви напред. Защото всичко останало е да се дърляме и да си показваме кирливите ризи. А на българското общество това е най-малко необходимо", каза още председателят на Народното събрание.