Вежди проплака: Искам си стария Борисов, с който побеждавахме

Не бях съгласен да гласувам за това правителство, каза бившият шеф на праламента

Политика
17:40 - 12 Ноември 2023
14033
Вежди проплака: Искам си стария Борисов, с който побеждавахме

"Аз не бях съгласен да гласувам за това правителство. Борисов ме извика и ми каза, че трябва да давам пример. Това е общо решение преди всичко". Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" бившият депутат и министър Вежди Рашидов. 

"Има едно нещо, което леко се пропуска - партията, в която бях 20 години, мина в една позиция на опозиция, но тя постла килима за тази власт", сподели той.

"Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах, това е друг. Да е жив и здрав. С всички компромиси не съм съгласен. Вече нищо не искам да му кажа. Искам да се върне старият Борисов, с който побеждавахме", каза още Рашидов. "28 години съм в политиката - да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) - няма да стане", добави той. 

Рашидов коментира, че от самото начало се е съмнявал във възможностите на управляващите.

"Година и половина е много време от живота на човек - година и половина нещо да се случи? За година и половина поне един кол да бяха побили", заяви бившият председател на парламента. "ГЕРБ направи много и няма кой да го скрие това. Не всички мразят сглобката, но защо една печеливша партия се съгласи на това. Когато бях кандидат от Пловдив обикалях много в махали, в села и от 17 общини спечели ГЕРБ 14. Какво стана 3 месеца по-късно - само 4 общини", допълни той. 

"Путин да си носи отговорността за война която направи - тя не е наша война. Трябва да водим национално-отговорна политика, а ние се занимаваме с всичко навън, а у нас нещата стоят. За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали. Времето носи друга памет, трябва да си подкрепяме културата. Сегашният министър е много читав", каментира Рашидов, който бе и министър на културата.

Той обясни, че ДПС е "постоянна партия, имат много добър почетен председател - рядък водач, който има права да управлява до конгреса".