Вежди Рашидов разтърсващо: 3 месеца се хранех през стомаха

Ракът на гърлото променил шефа на НС, говорел, но това не бил неговият глас

Политика
11:45 - 23 Октомври 2022
5846
Вежди Рашидов разтърсващо: 3 месеца се хранех през стомаха

"Едни прекрасни момчета (гардовете от НСО - б.р.) са все около мене. Дето се казва, не мога да отида 10 метра сам. Но нали така трябва. Не съм свикнал. Предложиха ми правителствени резиденции. Но топлината е в моя дом. Уютът е в него". С тези думи новоизбраният председател на 48-ото НС Вежди Рашидов  разкри, че няма намерение да се мести в резиденция "Бояна".

И заговори за болестта си и трудното дишане, отбелязано от политици и избиратели в последните дни, докато беше на трибуната в рекордното 3-дневно първо заседание на парламента в опит да намери мнозинство за избора на негов постоянен председател. В крайна сметка ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход на Стефан Янев решиха, че именно доайенът е достоен да продължи да е депутат номер 1.  

"Бяхме в Монако. Всяка година в рамките на 25 г. ходихме там, имам близък човек, като брат ми е. Една сутрин изхрачвам кръв. Идваме в София и ми откриха рак на гърлото. Сега имам трудно дишане, поради това, че имам стеснение на ларинкса. Лекарите ми дадоха възможност да говоря. Около 3 месеца се хранех през стомаха. Изгубих и гласа. Сега говоря. Но това не е моят глас. Да, тишам тежко. Не само от остаряване. Не само от остаряване", каза Вежди Рашидов пред Соня Колтуклиева. 

Според него в НС има и много симпатични млади хора. За Никола Минчев той каза, че е умно, красиво, симпатично и образовано момче. Същото се отнасяло и за шефа на парламентарната група на Продължаваме промяната Андрей Гюров.