Вежди Рашидов: Трифонов да напусне България

Личности
11:51 - 08 Април 2021
7572
Вежди Рашидов: Трифонов да напусне България

„Аз няма да напускам държавата си. По-добре Слави Трифонов, който толкова разчита на българите в чужбина, да я напусне. Но аз многократно съм казвал, че държавата не е поле за шеги”. Това обяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Хора без никакъв опит, за които негативизмът е начин на живот, хора, които единствено са оплювали политиците, подигравали са политиците, унижавали са ги, днес те ще стават политици! Но заедно с това много спомени от прехода ще се появят в битността им вече на политици. Сигурен съм, че те ще научат за себе си и за живота си много повече, отколкото им се иска”, ядосва се Рашидов.

„От масите на Илия Павлов от началото на прехода през демократичните мутри до някои днешни олигарси – обслужването по празници все още се помни от много хора. Именно затова, когато говорим за парламент и политика, трябва добре да се огледаме в огледалото на миналото, за да бъдем носители на максимална хигиена”, роптае герберът.

„Политиката не е толкова лесна работа. Парламентът е отговорно място, важно за съдбата на много хора. Лесно е да си опозиция и да плюеш. Много хора станаха известни с плюенето си, с нищо друго”, завърши Вежди.