Вежди Рашидов за ритона на Божков: Това са легитимирани български ценности, да не се пипат

Актуални новини
12:10 - 26 Май 2020
6299
Вежди Рашидов за ритона на Божков: Това са легитимирани български ценности, да не се пипат

Трябва да се внимава с колекцията на Васил Божков - ценни неща са, няма значение дали са на един или на друг – важното е, че те са в България и са ценности на българската държава! Те са легитимирани български ценности. И това прави държавата по-богата. Останалото са други неща, които не ги разбирам.

Това коментира пред Lupa.bg председателят на комисията по култура и медии в парламента Вeжди Рашидов по повод последния сигнал на Васил Божков, че ценен ритон от колекцията му се е появил на свободния пазар.

„Моята позиция беше ясна още в началото, когато се отваряше колекцията – предметите да не се пипат, даже да се затворят там, където са и да им се направи пълен опис. Оттук нататък не е редно аз да коментирам, защото не знам каква е истината и какво се е случило”, каза още Рашидов.

Шефът на комисията по култура в парламента подчерта, че още в началото е трябвало да се пипа много прозрачно, защото липсата на прозрачност може да доведе до всякакъв вид говорене. Той обаче не можа да отговори как така ценният ритон от колекцията се е появил за продажба. "Не мога да го докажа, затова не мога и да коментирам. Когато се установи истинността, тогава отново ще взема отношение, защото имам отношение към културата като цяло”, лаконичен беше той.