Вежди удари последния звънец на 48-то НС: Колеги, докога така?

Вложете разум, нека върнем съзиданието, призова депутатите парламентарният шеф

Новини
12:17 - 02 Февруари 2023
1912
Вежди удари последния звънец на 48-то НС: Колеги, докога така?

Парламентарният шеф Вежди Рашидов, избран в драматичен размисъл от депутатите в 48-ия парламент, удари последния звънец на това кратко Народно събрание. В свой стил, скулпторът се обърна емоционално към колегите си:

Вижте хората, които са ви издигнали. Вложете разум. Народът чака резултати от нас, обърна се той към депутатите в последната си реч от 48-ото НС

Последният звънец за 48-ото НС удари председателят на НС Вежди Рашидов. "И така докога, колеги?", попита той депутатите, които така и не намериха пътя за разбирателство помежду си. 

Дойде край, неочакван и предизвестен, заяви той. 

"Прекрачих това НС като най-възрастния народен, представите с надежда след серия крясъци, обиди, противопоставяне, за да намерим разбирателство и баланс. В първите мигове стана магията. Но уви, бе кратка", емоционален бе той.

И отбеляза, че се стигнало до позната антиутопия - гласувания, прегласувания, почивки. Колеги, така докога, попита пак той.

И призова депутатите - да успокоим страстите, да създадем спокойствие и баланс в обществото, да върнем от пътя на отрицанието на пътя на съзиданието.

"Някога и аз се втурнах в парламента, готов да променям и създавам с надежда да обърна света", върна се назад творецът.