Вицепрезидентът: Русия трябва да бъде принудена да спре военните действия

Русия
20:01 - 22 Септември 2022
2942
Вицепрезидентът: Русия трябва да бъде принудена да спре военните действия

Първи коментар беше направен днес от президентската институция за обявената вчера в Русия частична военна мобилизация, с което Кремъл ескалира войната си в Украйна.

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза днес във Велико Търново, че Русия трябва да бъде принудена незабавно да спре военните действия.

Йотова увери, че на "Дондуков 2" много внимателно следят и анализират събитията и че президентът Румен Радев ще реши дали и кога да бъде свикан Консултативният съвет за националната сигурност:

"Смятам, че на този етап служебният кабинет добре си върши своята работа. Както виждате всички необходими министерства са на бойна нога. Ако се наложи, може да се свика и Народното събрание, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички други форми. В такава ситуация един от най-лошите съветници е паниката“.
 
Министерството на външните работи публикува снощи кратка позиция, в която се казва, че ядрената реторика и така наречените "референдуми" в 4 украински области засилват необходимостта от последователна подкрепа за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна.