Видео под ЛУПА показа какво съдържа маската

Дерматолог предупреди: Сменяйте предпазните средства на 2 часа

Техномания
11:13 - 16 Август 2020
4678
Видео под ЛУПА показа какво съдържа маската

Уникално видео под LUPA разкри какво се крие в обикновената хирургическа маска след стократно увеличение на образа и след носенето на предпазната кърпа. Видеото е дело на компанията "Макрофайинг" и е едно от хилядите, доказващи, че носенето на маска действително задържа вирусите.

Междувременно дерматологът д-р Емил Бърдаров предупреди, че най-продължителната безопасна употреба на маска е до 4 часа. След това тя се напълва с микроби и предизвиква различни инфекции. Най-добре е все пак маските да се сменят на 2 часа. 

При някои от болните с COVID-19 се наблюдават и кожни прояви. Такива има по тялото, ръцете и устната лигавица. Най-елементарна дезинфекция на ръцете върши чудесна работа, допълни специалистът. 

Слънцето е полезно, защото е отговорно да имаме по-добър имунитет. То повишава нивото на витамин D в нашето тяло. Ако не сме защитени с подходящ продукт излагането на пряка слънчева светлина не трябва да превишава 15 минути. Това време е абсолютно безопасно, но през останалото трябва да сме добре защитени, коментира още д-р Бърдаров.