Видинските медици заплашват с колективна оставка

Те искат достойни условия на труд и заплащане в размер на две минимални заплати

Актуални новини
14:49 - 20 Юни 2019
2146
Видинските медици заплашват с колективна оставка

Видинските медици поставиха ултиматум на управляващите, че ако не се съобразят с исканията им, ще последва колективна оставка. В момента върви подписка по отделенията за подаване на колективни заявления за напускане, съобщиха самите те.

Председателят на дружеството на професионалистите по здравни грижи в болницата Диана Богомилова заяви, че все още няма отговор от управляващите за исканията от страна на медсестрите за достойни условия за труд и заплащане.

"Цели отделения ще подадем молби за напускане. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, и не получим двете минимални работни заплати, и останалите искания в нашата декларация, продължаваме", отбеляза Богомилова.

Медицинските сестри настояват за спазване на колективния трудов договор и възнаграждение от две минимални работни заплати.

Днес е последният ден от едноседмичните едночасови ефективни протести на медицинския персонал.

Припомняме, че на 13 юни стана ясно, че медиците от видинската болница започват едночасови ефективни ефективни протести. 

Те негодуват срещу неизпълнените искания за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение в размер на две минимални заплати.