Видяха конник на апокалипсиса в Париж. Не го виждат, че вършее в Украйна

Не виждате ли сатаната в тази война, а ревете и си късате ризите какво било шоуто за откриване на олимпиада?

Коментар
11:45 - 29 Юли 2024
2239
Видяха конник на апокалипсиса в Париж. Не го виждат, че вършее в Украйна

ИВАН БАКАЛОВ, е-vestnik

Видяха конник на апокалипсиса на откриване на олимпиадата в Париж. Ауу, как може. Извращение. Защо същите не го видяха в Украйна? Не може ли режисьорът на това шоу да напомни точно за конника, който вършее в Европа на 2000 км от Париж?

Имало и оскърбителни сцени за християните в шоуто. Да. И? Да не е за пръв път? Да не би Франция да е клерикална държава? Оскърбленията към религията във филмите на Бунюел, примерно, откога са? Или искаме клерикален Европейски съюз?

Възмутените се възмутиха и от гей, трансджендър и прочее персонажи в шоуто. Виждат го като конкурса „Евровизия“, където награждават небинарни и подобни, за да ги поощряват. Може точно това да показва режисьорът – как се променя светът, не непременно към нещо добро. Кой знае, буквалистите да гадаят какво е искал да каже.

В свободна държава има свобода за такова шоу. По-консервативните го осъждат, църквата го осъжда, традиционалистите го осъждат и се приключва.

Ако слушаш нашите възмутени, щяха да го забранят. Да дръпнат шалтера на телевизионното излъчване, както се е случвало при социализма в недалечно минало.

Във френската култура провокациите чертаят границите на свободата – в изкуството, в словото. Не само на Франция, а на света. В „Шарли ебдо“ се гавреха провокативно с религиите. На границата на свободата. Ислямисти брутално ги убиха, застреляха ги в редакцията им. Нашите православни талибани до убийства не са стигнали, само клеймят и ако могат ще забраняват.

Но защо много от същите не се възмущават от войната на Путин? Даже потриваха ръце как щял да влезе в Киев и да се промени световния ред. И досега смятат за справедливо това кръвопролитие и разрушаването на градове. Начело с българския патриарх. Християнско и православно. Онзи режисьор в Париж съвсем точно ни предупреждава с конника.

А в социалните мрежи се дърлят дали имало алюзии с тайната вечеря. Ауууу, какво направили либералите. Светотатство! Да не би като ислямистите да забраняват да се изобразява Христос?

Не виждате ли сатаната в тази война, а ревете и си късате ризите какво било шоуто за откриване на олимпиада?