Виетнамец не спи от 61 г .(ВИДЕО)

Последно заспал на 19

Мистика
13:05 - 10 Юли 2023
4374
Виетнамец не спи от 61 г.(ВИДЕО)

Безсънието е проблем, с който много хора се сблъскват през живота си. Но има човек на планетата, който не знае какво е сън почти 61 години. Той се казва Тхай Нгок и е от Виетнам. Сега е на 80 години, а от 1962 г. не е спал.

Тхай Нгок твърди, че от малък не е можел да затвори очи за секунда поради неясна инфекция. Това твърдение се подкрепя от неговото семейство, приятели и съседи, които казват, че никога не са виждали Нгок да спи. Те са изненадани и изумени от необичайното му състояние.

Лекари изучават неговия случай и стигат до извода, че постоянното безсъние не се отразява негативно на тялото му. Това е изненадващо, тъй като обикновено липсата на сън води до сериозни последици за здравето на човека. Но Нгок изглежда е намерил начин да оцелява без сън през всичките тези години.

През деня Тхай работи на полето, а през нощта прави вино. Той сякаш се е превърнал в "свръхчовек", способен да работи неуморно 24 часа в денонощието. Споделя, че най-много енергия, от която се нуждае, получава от зелен чай и оризово вино. Това му позволява да продължи активния си живот, без да има нужда от почивка.

Въпреки изявленията му за постоянна активност, един от роднините на Тхай Нгок казва, че Тхай мечтае да си даде почивка и да се наспи добре. Той би искал да знае усещането за сън след всички тези години. Едно от предположенията за неговото състояние е, че безсънието му може да е резултат от странна детска треска, която е оставила дългосрочни последици. Друга версия свързва безсънието му с травматичен стрес, който е преживял по време на войната във Виетнам между 1955 и 1975 г.

Историята на Тхай Нгок привлича вниманието и повдига много въпроси. Как може човек да издържи без сън толкова години? Какво прави тялото му толкова уникално? На тези въпроси все още предстои отговор.

Междувременно Тхай Нгок продължава активния си живот, пълен с работа и дейности въпреки липсата на сън. Неговата удивителна издръжливост и оптимизъм вдъхновяват другите и поставят ред въпроси за възможностите на човешкото тяло.