Вигенин: Депутатите сме най-мразени, Марешки: Аз съм обичан

Парламентът тръгна с кворум от 124 народни представители, политиците са с маски

Новини
09:39 - 03 Април 2020
706
Вигенин: Депутатите сме най-мразени, Марешки: Аз съм обичан

С кворум от 124 народни представители започна извънредното пленарно заседание. Необходимите за кворума са 121 депутати. Партийците са с маски и ги свалят само когато говорят от парламентарната трибуна. 

Шефът на Народното събрание Цвета Караянчева помоли в зала да останат само депутатите, които ще се изказват и така депутатите успяха да седнат на разстояние един от друг. 

Веднага след началото на заседанието, критика към управляващите отправи Кристиян Вигенин.

"Сега ние сме най-мразените. Когато  стотици хиляди работят в предприятията, ние затваряме. С какво ние сме по-ценни? Да не говорим за лекарите, които са на първа линия и се грижат за нас и въпреки заклинанита, не са оборудвани с нужните предпазни средства.", заяви Вигенин.

Когато десетки хиляди са без работа, Народното събрание министри, президент по автоматичен механизм увеличават заплати. В нащия случай без да работим.

Призивите за съпричастност със страданията на гражданите бяха наречение от вас популизъм. Извинихте се, но извиненията няма, обърна се Вигенин към парламентарния шеф Цвета Караянчева.  

След изказването на Вигенин, на трибуната излезе депутатът от "Воля" Веселин Марешки, който увери, че самият той не се чувства мразен, а обичан.