Вигенин: Докато Борисов ръководи ГЕРБ, няма как БСП да взаимодейства с нея

Никой не може да подчини левицата и да трупа дивиденти на неин гръб, каза още той

Актуални новини
20:55 - 14 Септември 2024
1679
Вигенин: Докато Борисов ръководи ГЕРБ, няма как БСП да взаимодейства с нея

Бойко Борисов говори различни неща, няма как да се поддадем. Той има големи грехове към държавата - изгради чрез ГЕРБ един модел на разхищение на обществени ресурси, който забави развитието на България с години. Докато Борисов е ръководител на партията и тя не дава знаци, че осъзнава грешките си от миналото, не виждам как можем да погледнем сериозно на каквото и да е системно взаимодействие с тях. ГЕРБ да си търси партньори другаде. Това каза зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в „Офанзива с Любо Огнянов”.

"България най-после има шанса за различно управление - лява алтернатива, от която страната има нужда. Работим по листите. Силно представяне на новата коалиция ще ни даде нова перспектива. Имаме изключително широка подкрепа за това, което правим. За да бъде лявото по-силно, направихме широка коалиция. Имаме достатъчно съпротивителни сили да се справяме с предизвикателствата. Ще останем партия на хората и социалистите, които вярват в идеите ѝ. Никой не може да подчини БСП и да трупа дивиденти на неин гръб", коментира той. 

Вигенин коментира и вътрешнопартийните сблъсъци в БСП. "Загубихме много енергия във вътрешни конфликти, много думи се изговориха, за които един ден всички ще съжаляват. На Националния съвет на БСП не са гласували хора, които нямат право. Има садистично желание постоянно да се обясняваме за минали неща. Безсмислено е да се изтощава партията с разправии. От момента на оставката на Нинова, правата ѝ като председател са прекратени. Няма логика и смисъл да занимаваме Конгреса с това. След предсрочния вот ще има избори за нови общински и районни съвети, за местни ръководства, след това пряк избор на нов председател и Конгрес", разкри зам.-председателят на БСП.