Вигенин: Гласувах за мирна България

Политика
13:11 - 09 Юни 2024
1084
Вигенин: Гласувах за мирна България

„Гласувах преди всичко за мирна България и мирна Европа. България да има достойно представителство в Европейския парламент, и в българския парламент."

Това заяви водачът на европейската листа на „БСП за България" и на листата с народни представители в 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин.

„Гласувах и за това нашият Ямболски регион да бъде развит, да се реализират големите проекти, да има сила, която да направи така, че те да се случат и то възможно най-бързо", допълни Вигенин, който избра да упражни правото си на глас в секция номер 24 в Езиковата гимназия в Ямбол.

„С нашата кампания ние дадохме пример, че кампания може да се прави без лъжи", каза още Кристиан Вигенин. Той цитира резултатите от проучване на неправителствена организация, която е проследила изявите на водачите на листи. „Заключението е, че в цялата кампания не съм направил нито едно изявление, което да не е вярно", обяви водачът на двете листи. „Това е още един пример как можем да бъдем позитивни, да бъдем коректни към хората. Такива ще бъдем и в следващия парламент, респективно и в Европейския парламент", допълни той.

Кристиан Вигенин призова хората да се възползват от възможността за преференциален вот и да излъчат онези кандидати, които смятат, че най-добре ще ги представляват и в Народното събрание, и в Европейския парламент.