Вигенин и Атанасова си мерят решетките във фейсбук

Политика
21:45 - 18 Май 2022
5343
Вигенин и Атанасова си мерят решетките във фейсбук

Зам.-шефът на НС и председателката на ПГ на ГЕРБ се сджафкаха сериозно във фейсбук в опит да премерят кой е слагал по-дебели решетки за охрана на парламента и по-високи тараби в опит да се спре народното недоволство през годините. Поводът Кристиан Вигенин и Десислава Атанасова да влязат в късния спор в социалната мрежа стана поставянето на метални платна върху вратите на парадния вход на законодателния орган днес. 

Първа за приумицата съобщи ексшефката на институцията Цвета Караянчева, искрено възмутена от гледката на решетки върху паметника на културата, какъвто е сградата на НС. Оказа се, че Вигенин, макар част от ръководството, не е знаел за взетото решение за металните заграждения. 

Той обаче побърза да го защити, като напомни как прозорците на приземния етаж в бившия Партиен дом, където по план трябваше да заседават депутатите в новата пленарна зала, също са защитени с решетки. Вигенин твърди, че именно Караянчева е барикадирала депутатите от ГЕРБ през 2020 г. зад тях. 

Атанасова не му остана длъжна и напомни фактология - че не тогавашната шефка на НС е взела това решение, а председателският съвет по времето, когато предшественикът на Караянчева - Михаил Миков, бе депутат номер 1.

"И двамата знаем, че другата зала е по - удобна за работата на народните представители. Отдавна се познаваме и съм убедена, че естетическите ти разбирания за "промяна" в интериора в паметник на културата, каквото е сградата на НС са далеч от този позор., и само "коалиционното ти възпитание" не позволява да го напишеш.

Жалко.., все пак си заместник - председател на НС, а не просто на сграда с решетки...", ядоса се епистоларно първата герберка на парламента. 

Намеси се и пиарът на ГЕРБ Никола Николов, който напомни на Вигенин, че по времето на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски (БСП-ДПС - б.р.), социалистите също са се криели зад метални ограждения. "Нямате срам", възмутен е медийният съветник на Бойко Борисов.