Вигенин издирва Караянчева и Борисов

Политика
17:50 - 09 Август 2020
5935
Вигенин издирва Караянчева и Борисов

Зам.-председателят на Народното събрание от квотата на БСП Кристиан Вигенин е озадачен, че вече 9 дни парламентарната шефка Цвета Караянчева не се е появявала публично, а премиерът Бойко Борисов не се е показвал от 5 дни.

"Последният пост във фейсбук на Цвета Караянчева е от 31.07, на Бойко Борисов - от 04.08. Горе-долу от тогава са и последните им публични изяви. Номер 2 и 3 в държавата изчезнаха насред сериозна криза в държавата. Къде са? Сещам се за няколко опции:
- в нелегалност;
- в емиграция;
- в бункер;
- в отпуск;
- нито едно от посочените - просто хората, които им поддържат профилите, не са на работа.  ;)
Четвърти ден чакаме Караянчева да насрочи заседание на парламента, на което да бъде изслушан Борисов. По закон остават още три. Не ме разбирайте погрешно, не ни липсват, но ако няма да се връщат - моля да се обяви официално, за да го отбележим подобаващо", написа Вигенин в профила си във фейсбук.

В петък БСП настоя парламентът да бъде свикан извънредно по време на лятната отпуска със следния дневен ред:решение за актуализация на бюджета и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за инцидентите на конференцията на ГЕРБ.