Вигенин: Как не ви е срам да плюете щерката на Р. Овч.?

Мощна защита за Теодора Овчаров заля фейсбук след избора на нов пленум

Политика
12:10 - 29 Септември 2020
3338
Вигенин: Как не ви е срам да плюете щерката на Р. Овч.?

Зам.-шефът на Народното събрание Кристиан Вигенин даде мощно рамо за щерката на червения инкасатор Румен Овчаров - Теодора, която влезе в състава на новия Национален съвет на БСП след инфарктно гласуване в събота през нощта. Оказа се, че г-жа Овчарова е успяла да събере повече гласове от предишни лидери на партията и от фигури като Велислава Дърева, Валери Жаблянов и Димитър Дъбов, което предизвика вълна от коментари.

"Ще напиша и аз няколко по-съдържателни думи за конгреса, веднага щом ми остане малко повече време. Сега само ще споделя, че атаката, която се развива индиректно срещу Теодора Овчарова заради баща й е меко казано неуместна. Още по-неуместни са сравненията за разпознаваемостта между Теодора и Велислава Дърева, които сякаш са се състезавали помежду си и делегатите са предпочели едната пред другата. Просто не е така. Теодора Овчарова е подготвен млад човек, отговорна и изпълнителна, минала през школата на Международния отдел на БСП, откъдето са тръгнали немалко популярни днес лица на БСП. Беше избрана в НС през младежката квота, заедно с много други слабопознати в партията и на широката публика млади хора, за които всъщност сме създали тази квота и за които това е шанс да стъпят на по-висока платформа и да се докажат", размаха пръст Вигенин. 

Той призна, че е нормално да се гледа с подозрение на семейните връзки в партията, но напомни, че в предишния състав на пленума там са били и Георги Пирински, и дъщеря му Ана (сега останали навън - б.р.).

"Всъщност подобни "семейни" случаи са рядкост, защото децата на политиците изпитват на гърба си какво коства на семейството участието в политиката и обикновено се дистанцират. Ако са решили да се ангажират активно, това означава наистина силна мотивация да се посветиш на обществени дела. Мога да си позволя да говоря по тази тема, защото моите родители са редови членове на партията, не са ми дали летящ старт в политиката, но пък от тях съм получил най-важното - възпитание и житейски ориентири. Призовавам да запазим помежду си уважение, да преценяваме младите хора по техните качества и постижения, да им даваме заслуженото доверие, с ясното разбиране, че ще бъде отнето от партията, ако не бъде оправдано. И най-важното - да не противопоставяме хората. В 130-годишна партия е нормално едни личности да си отиват, други да идват, вечни са само идеалите, върху които сме стъпили.
Е, малко дълго стана, но чувството ми за справедливост определено беше засегнато, а не чух никой да каже една добра дума за Теодора..", добави Вигенин в емоционално послание, отправено чрез фейсбук профила си.