Вигенин след проваленото заседание: Дедите ни се обръщат в гроба

Герберът Георг изригна - бившият външен министър пишел небивалици

Свят
16:10 - 22 Юни 2022
5033
Вигенин след проваленото заседание: Дедите ни се обръщат в гроба

"Дедите ни се обръщат в гроба". Така зам.-шефа на НС и бивш външен министър Кристиан Вигенин коментира проваленото заседание на външната комисия, което трябваше да разкрие напредъка по преговорите с Македония за падане на ветото й за членство в ЕС, наложено от България и да обсъди френската оферта към София. 

"С гласовете на ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН беше блокирано провеждането на Комисията по външна политика, на която публично, пред медиите и гражданите, трябваше да бъде обсъден напредъкът по темата Северна Македония, всичко било ясно.

Браво! Новото мнозинство ни предлага политика и решения на тъмно.

ИТН, които имат пряка отговорност за външната политика, в същото време обявиха, че свалят правителството заради предполагаемото бързане на премиера с ветото за С. Македония, но довечера ще гласуват за вота на недоверие, предложен от ГЕРБ, които пък обявиха, че подкрепят сваляне на ветото веднага...мен ме е срам", написа във фейсбук профила си минути след скандала в зала "Запад" Вигенин. 

Лидерът на младежите в ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев обаче го нападна с обвинение, че ръсел небивалици.

"Не знам какво ти коства като бивш външен министър да пишеш тези небивалици. Със загриженост го казвам. Интересно ми е кога ти, докато оглавяваше външно, поиска от КВП (комисията по външна политика - б.р.) и НС да се произнесат предварително каква да е позицията на МС (докато последният мълчи и се хвали, че дори да чете) на съвет или в друг европейски формат?", пита Георгиев.