Вигенин: Такива сериозни действия в Близкия изток не е имало

Зам.-председателят на НС от БСП кометира последните военни конфликти

Топ
11:15 - 08 Октомври 2023
2246
Вигенин: Такива сериозни действия в Близкия изток не е имало

Ситуацията в Близкия изток е безпрецедентна - такива мащабни действия даже не е имало в периода на сериозна военна конфронтация. Това коментира по БНТ зам.-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин.

Той категорично осъди действията на Хамас - посочи, че не това е начинът да се постигнат целите на една организация или народ.

"Важно е да реагират играчите, които подкрепят Хамас, не знам каква ще бъде ролята на Иран във всичко това и реално има сериозен риск на включване на нови страни в конфликта. Тогава ситуацията ще стане много сложна".

В последните месеци се наблюдава нарастване на конфликти, които на пръв поглед изглеждат замразени и започват да се размразяват - като Нагорни Карабах, коментира още Вигенин. За него основният въпрос е как Израел е пропуснал тази Атака и натрупването на оръжия по границата с Газа.

"В Ивицата Газа от времето на последния по-сериозен военен сблъсък израсна още едно младо поколение хоар, млади мъже, които не виждат никаква перспектива там и това засилва радикалните настроения. Категорично обаче не може по този начин тези въпроси да се решават".