Вигенин убеден: Тежкото в БСП мина

Бившият евродепутат горд от позициите на колегите си в Брюксел покрай Резолюцията

Политика
23:15 - 09 Октомври 2020
3415
Вигенин убеден: Тежкото в БСП мина

Резолюцията за България, гласувана в Европарламента, е знак, че Европа вече е насочила вниманието си към ситуацията в нашата страна. Това заяви в студиото на "Панорама" Кристиан Вигенин от БСП. Зам.-шефът на парламента каза още, че тежкият период за партията му е отминал и предстоял рестарт на позициите с нови проекти на левицата. 

"Най-после, благодарение на усилията на българските евродепутати ЕС, в случая Европейският парламент, насочи прожекторите към България и това, което видя, го виждаме днес в резолюцията, която беше приета", гордо обяви Вигенин.

Евродепутатите са показали солидарност с българските граждани, които се борят да свалят от власт "мафиотизираните" от управляващи, смята той.

Социалистът изрази разочарованието си за начина, по който политиците от ГЕРБ четат резолюцията. Отричането на фактите, според него, не им помага.

Вигенин е убеден, че с тази резолюция Европейският парламент е зачеркнал думата "европейско" от абревиатурата ГЕРБ и есно е показал, че в последните години вместо ценностно да се приближаваме към ЕС, ние сме се отдалечавали от него.

Бившият евродепутат също попадна в клопката на протестиращите пред БНТ тази вечер, но бързо успя да се измъкне от нея с диалог с демонстрантите.