Вигенин захапа Бойко: Лъжеш дори в манастир

Личности
08:02 - 02 Март 2021
27088
Вигенин захапа Бойко: Лъжеш дори в манастир

„Да се нарушават Божиите заповеди на свято място (Земенския манастир, б.ред.), не е добре. Да се лъже, не е добре. Последните два пъти, когато са спирани средства по европейски програми, са били за нарушения, направени по времето на управлението на Бойко Борисов.

През 2013 година временно беше спряна ОП „Околна среда“ заради нарушение в системата на контрол на обществените поръчки за периода 2010 - 2013 година, тоест, по време на първото правителство на Бойко Борисов.

През 2017 година временно беше спряна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ заради слабости на управление на програмата през периода 2014 - 2016 година, по време на второто правителство на Бойко Борисов“.

Това коментира пред БНР Кристиан Вигенин, зам.-председател на Народното събрание и кандидат за депутат на БСП, по повод репликата на премиера:

„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават“, каза вчера Бойко Борисов по време на посещение в Земенския манастир.

„Лесно се раздават присъди пред камерите, но истината е друга... Популизмът в това управление е доведен до съвършенство“.

„Редица изследвания, последното от които е на Центъра за изследване на демокрацията, показва, че злоупотребите с еврофондове в България възлизат годишно между 5 до 15% от общия размер на тези средства. Потенциалните вреди са между 1 млрд. и 3,5 млрд. лева“.

Доста добри са шансовете за победа на БСП на изборите и за различно управление, смята той.

„Напускането на партията от различни хора не отслабва позициите на партията, а сплотява повече нашия отбор. Имаме нужда от сплотен и единен отбор. Нямаме причина да имаме съмнения по отношение на нашата сила, нашето единство“.