Вихра не се сърди на Иван от „Сблъсък”, че я заряза с дете

Бившата тв водеща написа книга за разделите, помага и на други жени в нейното положение

Нещо за четене
19:23 - 20 Април 2019
34256
Вихра не се сърди на Иван от „Сблъсък”, че я заряза с дете

Минаха години, откакто Вихра Петрова се раздели с продуцента Иван Христов, познат като "Иван от "Сблъсък", и едва сега се появява книга, посветена на разлъката. Авторката, която зрителите помнят и като водеща на предавания в Нова и ТВ7, представи тези дни „Създай се отново. Как да преодолеете раздяла?”.

В продължение на пет години Вихра разговаряла с жени, преживели раздяла, не само с интимния си партньор, а изводите, до които е стигнала, са пространно описани в книгата й. Най-често жените, изпитвали вина след разлъката, а и срам, че са изоставени. В книгата Вихра говори и за своята раздяла. Преди години развода й с тв продуцента Иван Христов, който предпочете да се впусне в авантюра с тогавашната си подчинена Ирина Тенчева, бе една от най-дискутираните теми.

„За нищо не съжалявам, това е моят път и аз си го вървя...  понякога успешно, понякога не до там успешно. Не бих заменила нито едно случване, нито една среща, нито едно влюбване, нито едно разочарование, нито една радост, нито един успех, нито един провал, нито едно усилие. Те са мои и аз ги обичам”, сподели наскоро Вихра Петрова.

Иван и Вихра като двойка преди години

След раздялата, много жени, които преживявали или вече са преживели също такава, писали на Вихра. „На всяка жена, обърнала се с молба за съвети към мен, съм откликнала. Съветите и насоките, които съм давала и продължавам да давам, са почерпени от знанията, които натрупах в годините на учене, наблюдение и изследване на този казус. И от опита разбира се, както съм написала в книгата: „Как ще спасиш удавник, ако ти самия не можеш да плуваш?”, споделя Вихра.

Тя вярва, че всички хора в живота ни са учители и не е нужно да ги харесваме, за да ни научи на нещо полезно и градивно. Именно знанията, които има днес, Вихра откровено споделя, че ако може да се върне във времето, вероятно ще вземе различни решения.

„При някои от разделите ми – да, бих минала по същия път, но има раздели, в които сега, от позиция на времето, опита и знанията, които натрупах, бих взела по-различни решения. Затова е хубаво да имаш под ръка някой, който е вървял пътя, за да ти даде адекватен съвет!”, казва Вихра. Тя вече пише втората си книга.