Викат Алексей Петров да спасява Локо София

В замяна бившият агент на ДАНС ще прокарва бизнес интересите си в "Надежда"

У нас
15:04 - 10 Май 2019
4731
Викат Алексей Петров да спасява Локо София

Бизнесменът и бивш агент на ДАНС Алексей Петров е навиван да поеме Локомотив (София), говори се напоследък в „Надежда”. Еспертът по национална сигурност се очаква до края на месеца да каже дали е готов да се впуска в дебрите на българския футбол, макар че приоритетът му в спорта е джудото.

В момента някога славният железничарски тим, четирикратен шампион на България (1940, 1945, 1964, 1978), крета във Втора лига. Издържа го бившият футболист Иван Василев, който преди година беше само на секунди да върне Локомотив в елита. Но в баража с Витоша (Бистрица) съперникът успя да изравни в края на продълженията и победи при дузпите. Отборът се разпадна, а сега е от средняците във Втора лига и няма пари за нищо. Запалянковците се разбунтуваха срещу Василев, който пък наскоро обяви, че е готов да им хариже клуба и да се оправят, както могат.

Новината за евентуално влизане на Алексей Петров обикаля от няколко дни на стадиона в „Надежда”. Говори се, че Иван Василев е направил връзката с него, и му предложил да поеме Локомотив. В замяна на това бившата барета щял да получи подкрепа при прокарването на бизнес интересите си в района, където е разположен големият търговски център „Илиянци”. За да се върне отборът в Първа лига, ще са нужни повече от един милион лева за следващия сезон. За Петров това не е първо влизане във футбола, преди години той помагаше с пари на пловдивския тим Марица.

Локомотив (Сф) изпадна в криза преди няколко години, когато бившият му собственик Николай Гигов хвърли кърпата. Тимът изгуби професионалния си лиценз и почна на чисто от селската дивизия. Въпреки несполуките, на мачовете в София все още ходят около 400-500 верни запалянковци.

Алексей Петров заедно с футболната легенда Петър Курдов. Навремето бившият агент на ДАНС даваше пари за пловдивския Марица

Снимка: Под тепето