Викат линейка за наркодилър в съда

Новини
12:47 - 22 Март 2023
1260
Викат линейка за наркодилър в съда

Здравословното състояние на обвинен за наркоразпространение се влоши минути преди да бъде изправен пред Варненския апелативен съд. Това наложи да бъде повикан екип на „Спешна помощ”.

След прегледа започна съдебното заседание, в което 45-годишният Ясен К. обжалваше мярката си за неотклонение „задържане под стража”. В последния ден на миналата годината той два пъти беше спипан с дрога, като от него бяха иззети над 200 храма кокаин. Мъжът вече е осъждан заради шофиране след употреба на наркотици. 

Защитата на Ясен настоя за по-лека мярка заради влошеното му здравословно състояние и заради грижите, които трябва да полага за двете си деца. Съдът обаче отхвърли искането, тъй като липсват доказателства, че здравният статус на обвиняемия е несъвместим с местата за лишаване от свобода. 

Зад решетките остава и 35-годишният Мартин Т. Той беше задържан на 13 януари с метаамфетамин, а в дома му бяха открити електронна везна и стъкленици за съхранение на химикали. Мартин има 20 предишни присъди, а в момента изтърпява едномесечна ефективна присъда, която изтича на 23 март. 

Определенията на Апелативния съд не подлежат на обжалване.