Викове "Оставка" и "Керпиев е позор" пред дома на шефа на Районното в Стамболийски

Новини
20:07 - 03 Август 2023
2915
Викове "Оставка" и "Керпиев е позор" пред дома на шефа на Районното в Стамболийски

"Оставка" и "Керпиев е позор"  скандираха протестиращи пред дома на шефа на Районното в Стамболийски и пред сградата на полицията в града.

Хората от Цалапица и Стамболийски са недоволни от мудното разледване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Тялото на младежа беше открито преди седмица в близост до сметището в Цалапица. За смъртта му беше обвинен Рангел Бизюрев, който обаче е успял да напусне страната и в момента се издирва. От самото начало на разследването хората в Цалапица твърдят, че в тежкото престъпление са замесени и 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови. Те бяха задържани чак на 31 юли и на този етап от прокуратурата твърдят, че те не са участвали в убийството, но помогнали на Бизюрев да зарови тялото и да се укрие. Те са в ареста, а родителите им напуснаха селото.

Вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов призова шефовете на полицията в Пловдив и Стамболийски Васил Костадинов и Ангел Керпиев да подадат оставки. Те отказаха и днес Костадинов беше отстранен от длъжност. Простестиращите настояват и Керпиев да напусне поста си, подозирайки чадър на близнаците, които са познати в хулиганските си прояви в Цалапица. 

Те почетоха с падане на колене паметта на убитото момче.