Виктор Божинов снима филм и по „Чамкория”

Режисьорът не разкрива кой ще е в главната роля, но е възможно това да е Захари Бахаров

Култура
15:47 - 16 Април 2019
3763
Виктор Божинов снима филм и по „Чамкория”

Един от най-добрите български режисьори - Виктор Божинов, ще снима филм по популярния роман на Милен Русков "Чамкория". Това съобщи във Фейсбук самият Божинов в 15,20 ч. днес - в същия ден и час, в който е извършен атентатът в църквата "Света Неделя" през 1925 г.

Режисьорът публикува корицата на сценария, на която ясно пише "Чамъ-Кория"  - проект за игрален филм на Виктор Божинов. 

Божинов пусна и откъс от сценария, в който главният герой бай Славе оцелява при терористичния акт в "Света Неделя". Засега обаче Божинов не разкрива кой ще е в главната роля.

Друг не по-малко известен режисьор - Явор Гърдев пък постави романа на сцената. Моноспектакълът на Захари Бахаров се радва на огромен успех, като билети няма за месеци напред. Възможно е именно Захари Бахаров да изпълнява главната роля и във филма.

Виктор Божинов не за пръв път снима филми по романи на Милен Русков. Режисьорът екранизира бестселъра му "Възвишение". Премиерата му беше на 17 февруари 2017 г. и още в първия си уикенд по кината оглави боксофиса. До сега над 400 000 българи са го гледали на широк екран, а след като бе излъчен и по телевизията, аудиторията нарастна до 1,7 милиона зрители.

Захари Бахаров в спектакъла "Чамкория". Все още не е ясно дали той ще изпълнява главната роля и във филмовата версия