Виктор Иванов: Между ПП и ДБ ще има политически разлом

В словото на Румен Радев пролича, че той за поредната година е недоволен, смята журналистът

Актуални новини
10:00 - 02 Януари 2024
3467
Виктор Иванов: Между ПП и ДБ ще има политически разлом

Между ПП и ДБ ще има политически разлом, тъй като ДБ се определят като десни, а ПП са лява партия. Това каза пред "Нова нюз" журналистът от „24 часа" Виктор Иванов. 

ПР експертът доц. Александър Христов и Виктор Иванов коментираха и новогодишните изказвания на политиците и символиката в тях.

Иванов смята, че словото на Румен Радев не е съдържало нищо ново и това е „поредната година, в която той е недоволен". Христов допълни, че всяка година президентът е мрачен, а в думите му има негативни нотки. 

Журналистът от „24 часа" беше категоричен, че политиците са клиширани в новогодишните си обръщения. Той е на мнение, че от 2007 г. до момента няма политик изказал национален приоритет. Христов е на мнение, че общественото напрежение през изминалата година е било много високо, което дава възможност на политиците „да изпуснат па́рата и хората да бъдат успокоени".

Христов смята, че за следващата година политическото напрежение ще идва отвън. Той е на мнение, че политиците, с изключение на крайните, ще се опитат да успокоят населението. „Виждаме обиране на говоренето и от страна на ПП, и от страна на ГЕРБ", допълни той.