Виктор Калев зарадва българи от Франция и Швейцария

Актуални новини
14:52 - 05 Юни 2023
1028
Виктор Калев зарадва българи от Франция и Швейцария

Авторски концерт-спектакъл на Виктор Калев „Грамофонът“ се проведе в Женева, съобщиха за рубриката БГ Свят на БТА от Българо-швейцарската асоциация „Канатица”.

„Взрив от емоции и носталгия по изминалото време, когато да носиш дънки беше лукс. Когато да слушаш български изпълнители беше мода. Не просто концерт, а цял спектакъл с над 15 от любимите ни български песни“, отбеляза Пламен Мамихин, председател на „Канатица”.

По време на концерта прозвучаха песни на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Ваня Костова, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Лили Иванова.

„И колко по-истинско е усещането, когато си искрен, органичен и пееш от цялото си сърце и с всяка своя фибра на тялото. Така, както само ти можеш. Талант, емоция, артистичност и много любов, подарени на българската публика в залата“, коментира Мамихин.

Сред присъстващите бяха гости от Лозана, съседна Франция, Ивердон, Монтрьо, Веве, Женева и Берн.

Концертът бе съвместен проект на Асоциация „Ст. Григоров” и Асоциация “Канатица”.

Спектакълът обобщава и събира лични истории на актьора Виктор Калев, както и известни песни на български изпълнители. „Един грамофон, един актьор, един свят“ е мотото му, а съдържанието - разкази от личния живот на Виктор Калев.

За представлението „Грамофонът” Виктор Калев печели наградата „Талант на годината” през 2021 година. Автор на спектакъла-концерт е Ваня Щерева.