Виктор Николаев плаче за Нери, била по-голяма от Петър Стоянов

Общество
11:33 - 03 Юни 2022
2573
Виктор Николаев плаче за Нери, била по-голяма от Петър Стоянов

Водещият на сутрешни блок по Нова ТВ Виктор Николаев си спомни през сълзи за познанството си с Нери Терзиева, макар да е от друго поколение телевизионери.

"По пътя тя беше по-голяма звезда и от Петър Стоянов. Където и да спрем, все се появяваха хора да си говорят с нея. По едно време при нас, по време на командировка, дойдоха възрастни жени с жълти и груби ръце. Тя им казваше "благодаря ти, майчице“ и ги целуваше по ръцете. Видя, че ми прави впечатление тази близост и ми каза: "Тези ръце са като нашата земя, когато няма дъжд, затова ги целувам“. Много ме впечатли това отношение, каза водещият.

Наричаше ме Вико, бе истинска икона. Вчера мислих много за нея, всеки си мисли, че е специален за нея, защото тя имаше име и мила дума за всички, сподели през сълзи той.

За първи път я видях на живо, когато бях на 18, репортер в "Дарик“. Нери посрещна всички тогава по начин, по който сякаш те познава. Винаги имаше лично отношение. Каза ми "Вико“. Показа отношение, сякаш е майка на всички, разказа още водещият.