Виктория Василева: Знам кой иска да ме убие!

"Величие" може да подкрепи програмно правителство в този парламент

Политика
18:41 - 04 Юли 2024
11389
Виктория Василева: Знам кой иска да ме убие!

Зам.-председателката на НС Виктория Василева се оказа в центъра на разцеплението в новата партия на политическия ни небосклон - "Величие". Опитната дама от няколко дни ходи с охрана, като твърди, че има множество заплахи за живота й.

"Органите на реда извършват проверка по дадените сигнали и ще видим как ще отговорим на тях в последствие", заяви зам.-председателят на Народното събрание пред колегите от Блиц. На въпрос дали знае кой стои зад заплахите, Василева отговори: "По-скоро да". 

Тя коментира и отношенията между Ивелин Михайлов и Николай Марков, като обясни, че те двамата са хората, които могат да кажат какъв е раздорът между тях, но не трябва да държат като залог на отношенията си съществуването на парламентарната група на "Величие". 

Василева сподели, че не е заплашвала Ивелин Михайлов.  По думите й той бил казал, че четири от жените в парламентарната група били заплашвани с убийство от Николай Марков.

По-рано днес стана ясно, че партия "Величие" се разграничава от думите на Николай Марков и Виктория Василева. Попитана дали предстои те да бъдат изключени от парламентарната група, тая обясни: "Ако групата реши да изключва свои членове, това се случва по определен ред. Ако спазят реда, да изключват когото желаят."

Виктория Василева вдигна завесата и около подкрепата на "Величие" за третия мандат:

"Ние сме казали какъв тип управление бихме подкрепили и това е програмно управление, в което да знаем много точно и ясно приоритетите и програмата на бъдещото управление. Дори не ни интересуват толкова личностите, които ще ги изпълняват, колкото какво ще правят. Държим в тези приоритети да влязат и тези на партия "Величие".