Вили Лилков убеден: Отивам на балотаж

Имам кауза в политиката, заяви кандидатът за кмет на София

Новини
08:53 - 03 Октомври 2023
2262
Вили Лилков убеден: Отивам на балотаж

"Аз съм академичен човек, професор, занимавам се с наука. Моето място на онези избори беше на онези избори. Аз имам кауза в политиката", заяви Проф. Вили Лилков - кандидат за кмет на София.

Той е уверен, че ще бъде на балотаж, и отказа да коментира кого ще подкрепи, ако не бъде един от двамата кандидати с най-висок вот в София.

„Искам да поставя сериозните проблеми на София на масата и да не говорим като граждани, а с решения. Виждам, че подготвят опонентите ми усилено”, допълни той.

Посторяването на наземни и подземни паркинги е решението му срещу невъзможното паркиране в центъра на София, но не с общински пари, а чрез инвестиции на частни фирми. Той наблегна и на градския транспорт в столицата.

„Време е вече да се мисли и за софийска градска железница. Има идейни проучвания – от Перник до Елин Пелин. Това ще намали натиска на коли от София област към града. Поне три мандата ще се прави подобен проект”, сподели в ефира на Нова тв Лилков.

За дълговете на „Топлофикация София” той заяви: „За последен път през 2012 г. е имала положителен финансов резултат. Тя не се модернизира, тя работи за енергия, която се плаща под нейната себестойност. Без държавата няма да може да се модернизира. Бъдещето е в когенерация.”

„За казуса с жълтите павета става въпрос за безхаберие”, категоричен е той.