Вин Дизел изгони режисьора на "Бързи и яростни"

Тоталният непрофесионализъм на звездата отчая Джъстин Лин

Шоу
19:43 - 04 Май 2022
5223
Вин Дизел изгони режисьора на "Бързи и яростни"

Французинът Луи Летерие ще наследи Джъстин Лин като режисьор на десетия филм от високоскоростната поредица "Бързи и яростни", съобщи "Варайъти". Решението идва по-малко от седмица, след като Лин изненадващо се оттегли от режисьорския пост.

Източници от екипа твърдят, че причината за неочакваното му напускане е главната звезда на франчайза Вин Дизел. "Той закъснява за снимачната площадка, не знае репликите си и често не е във форма", разказват запознати пред "Ню Йорк дейли нюз". Според тях ситуацията толкова е омръзнала на режисьора, че той напуснал, като дори се отказал от част от полагащата му се заплата от около 10-20 милиона долара.

Луи Летерие, който е изпреварил множество кандидати за работата, е първият избор на "Юнивърсъл пикчърс" да замени Джъстин Лин, като графиците все още се уточняват.

Царството на екшъна не е чуждо на Летерие. Французинът е режисирал филми като "Невероятният Хълк", "Транспортер", "Зрителна измама", "Сблъсъкът на титаните".

След като се препъна в бокс-офиса с филма "Агент полуинтелигент" със Саша Барън Коен, Луи Летерие се ориентира към телевизията с два сериала за Нетфликс - "Тъмният кристал: Епоха на съпротива" и "Люпен". Следващият му проект - френскоезичен екшън, озаглавен "The Takedown", също е за стрийминг платформата и ще тръгне на 6 май.