Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона

Зимни
18:58 - 15 Декември 2023
4190
Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона

Австриецът Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския курорт Вал Гардена.

32-годишният Крихмайер, световен шампион в спускането и в супергигантския слалом от 2021-а, измина трасето за 1:28.39 секунди, постигайки трета победа на същата писта след тази в супергигантския слалом през 2019-а и в спускането през миналата година. Успехът бе осми за него в супергигантски слалом и общо 17-а в стартовете от Световната купа.

Само три стотни разделиха първите трима, а 33-ма от общо 67 участници бяха разделени от по-малко от секунда.

Втори се нареди друг австриец Даниел Хеметсбергер, който завърши на 0.02 секунди от победителя и не успя да стигне до първата си победа, а третото място зае водачът в класирането за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) с изоставане от 0.03 секунди.

"Днес беше доста по-добре от вчерашното състезание", заяви Крихмайер, визирайки 17-ото си място в спускането в четвъртък. "Поех доста повече рискове, но винаги трябва да внимаваш", добави той.

Вторият в генералното подреждане до момента Марко Шварц (Австрия) остана на пета позиция, на 0.13 секунди от Винсен Крихмайер.

Американецът Брайс Бенет, който постигна изненадваща победа в спускането, днес финишира на 14-о място с изоставане от 0.41 секунди, а норвежецът Александър Омод Килде, завършил втори вчера, даде 37-о време, на 1.09 секунди от победителя.

Състезанието бе прекъснато за кратко заради падането на австриеца Андреас Плоер, който веднага получи помощ от парамедиците и бе откаран в болница. По първоначална информация той има контузия на коляното.

В класирането за Световната купа след води швейцарецът Одермат с 220 точки пред Марко Шварц с 205. Трети се нарежда австриецът Мануел Фелер със 124 точки, а Брайс Бенет остава на четвърта позиция със 118 точки.

В подреждането в дисциплината води Крихмайер със 100 точки. Втори е Хеметсбергер с 80 точки, а на третото място се нарежда Одермат с 60.

В събота (16 декември) във Вал Гардена предстои още едно спускане от Световната купа при мъжете.