Вирусът се „качи” в Белица, 130 са в изолация

В общината наложиха и вечерен час

Общество
13:47 - 19 Март 2020
2096
Вирусът се „качи” в Белица, 130 са в изолация

130 човека от Белица са поставени под домашна карантина за срок от 14 дни, тъй като всички са работили в Банско. Това съобщи кметът на Белица Радослав Ревански.

"Тази мярка е превантивна, за да сме сигурни, че няма да допуснем разпространение на коронавируса в нашата община. Към момента никой няма грипоподобни симптоми и няма място за притеснение. Всички спазват тази двуседмична изолация. Благодаря ни всички, които се съобразяват с ограничителните мерки. Все пак много хора от нашата община работят в зимния курорт и трябва да бъдем внимателни", допълни градоначалникът.

Ревански наложи и вечерен час в общината, за да се избегне струпване на хора на едно място. Всички заведения са затворени. Не работят и кафе автоматите, тъй като местните жители се събират там на кафе и раздумка.

Днес на сайта на Община Белица ще бъде публикувана нова заповед на кмета, в която ще бъде обявен горещ телефон. Така всеки, поставен под домашна изолация, или при нужда ще може да позвъни за помощ. Има създадена организация социални работници да доставят храна, лекарства и стоки от първа необходимост на всички нуждаещи се.