Вирусът уби 94-годишен пловдивчанин и дядо на 73 в Смолян

Актуални новини
13:34 - 21 Юли 2020 (обновена)
3181
Вирусът уби 94-годишен пловдивчанин и дядо на 73 в Смолян

Най-възрастният пловдивчанин с коронавирус е издъхнал вчера в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги", научи 24plovdiv.bg.

"Той бе докаран преди седмица в тежко състояние. Имаше и придружаващи заболявания - артериална хипертония и исхемична болест на сърцето, както и двустранна бронхопневмония", коментираха лекари. През цялото време мъжът е бил на кислородна терапия, но въпреки усилията на медиците е починал.

В клиниката остават още 36 заразени. Други шестима са били изписани днес и вече има свободни легла. Преди ден всички места бяха заети. По тази причина и медицинският щаб взе решение още една, осма болница в града да приема инфектирани.

"Ако заразените продължат да се увеличават, имаме готовност и за девето лечебно заведение", обяви областният управител Дани Каназирева.

Междувременно стана ясно, че 73-годишен мъж с коронавирус е починал в интензивното отделение на смолянската болница след едноседмична интензивна терапия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в областния глад.

Обявения за вчера нов случай на Covid-19 е жена на 69 г. от община Рудозем. Тя е със симптоми на остра вирусна инфекция и е на лечение в болницата в Мадан. Контактните й лица вече са проучени.