Високо напрежение! CR7 атакува и Глейзър, Тен Хаг не го иска, той преговаря с Байерн

В националния на Португалия също има разнобой заради интервюто на Кристиано Роналдо

Топ
12:06 - 15 Ноември 2022
2528
Високо напрежение! CR7 атакува и Глейзър, Тен Хаг не го иска, той преговаря с Байерн

Скандалите на "Олд Трафорд" не стихват, а напрежението продължава да се покачва. Продължават и разкритията на Кристиано Роналдо в интервюто пред журналиста Пиърс Моргън. В новия откъс от разговора португалецът твърди, че собствениците на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър "не ги е грижа" за клуба.

По-рано Роналдо заяви, че се чувства предаден от Юнайтед, като твърди, че клубът се е съмнявал в него, когато е казал, че не може да присъства на предсезонната подготовка на „червените дяволи“ заради заболяването на дъщеря си, а също така, че и не изпитва уважение към мениджъра Ерик тен Хаг.

В последния тийзър на интервюто, публикувано от „TalkTV“, Роналдо говори за собствениците на клуба.

„Собствениците на клуба Глейзърс, не ги е грижа за клуба. Както знаете, Манчестър Юнайтед е маркетингов клуб – те получават пари от маркетинга, но от спортна гледка точка не им пука наистина“, започна Роналдо.

Запитан дали някога е говорил или общувал със семейство Глейзър след завръщането си, португалецът отговори категорично: „Никога, никога. Те са дали цялата власт на президента или на спортния директор“.

Роналдо е наясно, че някои фенове на клуба не са доволни от настоящия модел на управление на клуба от страна на собствениците.

„Феновете винаги са прави. Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Те трябва да знаят, че играчите искат най-доброто за клуба. Искам най-доброто за клуба. Ето защо се върнах в Манчестър Юнайтед. Ето защо обичам този клуб. Но има някои неща в клуба, които няма да помогнат на Манчестър Юнайтед да достигне най-високото ниво като Манчестър Сити, Ливърпул и дори сега Арсенал. Ще бъде трудно за Манчестър Юнайтед да бъде на върха в следващите две или три години“, допълни Роналдо.

Манчестър Юнайтед отговори на интервюто на Роналдо с това, че ще предприемат конкретни действия веднага, след като станат ясни всички факти около изказването на португалеца.

„Манчестър Юнайтед обръща внимание на медийното отразяване на интервюто, дадено от Кристиано Роналдо. Клубът ще обмисли своя отговор след установяването на всички факти. Нашият фокус остава върху подготовката за втората половина от сезона и поддържането на импулса, вярата и сплотеността, изградена сред играчите, мениджъра, екипа и феновете”, се казва в позицията от страна на клуба.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, също не остана безучастен и е обявил пред шефовете на клуба, че Кристиано Роналдо не трябва да играе повече за клуба, твърди ESPN. Съобщава се, че Тен Хаг е провел среща с един от собствениците Джоел Глейзър, изпълнителният директор Ричард Арнолд и спортният директор Джон Мъртоу в понеделник, на която са обсъдили интервюто на Роналдо с Пиърс Морган, в което португалецът разкритикува всичко, което се случва в клуба.

Тен Хаг в момента не е в Манчестър, но отложи семейната си почивка, за да се справи със ситуацията. Той смята, че Роналдо е отишъл твърде далеч в критиките си към клуба и не е останал доволен от разкритието, че нападателят не уважава мениджъра.

Юнайтед разбра за интервюто в часовете след драматичната победа с 2:1 над Фулъм в неделя, а сега ESPN пише, че в клуба вече прочуват как най-добре да се справят със ситуацията. Роналдо има договор с „червените дяволи“ до края на сезона, но вече има усещане на „Олд Трафорд“, че португалецът няма да играе повече за Юнайтед след Световното първенство в Катар.

Изданието допълва, че редица играчи в отбора са бесни от действието на Кристиано и от времето, в което части от интервюто му са станали публично достояние.

Роналдо вече беше наказан два пъти от Тен Хаг този сезон. Той беше порицан за първи път през юли, когато си тръгна преди края на срещата от предсезонната подготовка срещу Райо Валекано. След това португалецът беше санкциониран отново през октомври, след като отказа да влезе като смяна срещу Тотнъм. На Роналдо беше наредено да тренира сам и беше изваден от състава за дербито с Челси (1:1).

ESPN пише, че Тен Хаг все още е на мнение, че здрав и мотивиран Роналдо може да помогне на „червените дяволи“ през втората половина на сезона, когато Юнайтед се надява да продължи да се бори за отличия на четири фронта. Нидерландецът обаче е обявил пред шефовете на клуба, че не желае да наруши принципите си само заради португалския национал и е готов да го пусне, дори ако не може да му бъде осигурен заместник през януарския трансферен прозорец.

В същото време изтече информация, че Кристиано Роналдо е провел нови разговори с германския шампион Байерн Мюнхен, тъй като планира да напусне Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец.

"Дейли мейл" твърди, че Роналдо и неговият агент Жорже Мендеш са се срещнали с Байерн миналата седмица, след като официални лица на баварците са летяли специално до Англия за разговори. Мендеш вече опита да прати нападателя на „Алианц Арена“ и в редица други европейски клубове, включително Челси, Спортинг Лисабон и Наполи през лятото в опит да измъкне своя клиент от Юнайтед. Появиха се информации, че суперагентът е разговаря дори и с Нюкасъл Юнайтед миналия месец.

Изпълнителният директор на Байерн - Оливер Кан, заяви през юли, че са обмисляли трансфер на Роналдо, но той не се вписвал във „философията“ на клуба. Германците също не бяха склонни да плащат седмичната заплата на играча, която възлиза на 500 000 паунда, след като платиха на Ливърпул 35 милиона паунда за Садио Мане като заместник на Роберт Левандовски.

Сега обаче се съобщава, че Байерн е възродил интереса си към Кристиано на фона на опасенията относно здравословното състояние на Мане и несигурното бъдеще на Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Роналдо продължава да мечтае да играе отново в Шампионската лига, след като най-големият му съперник през годините - Лионел Меси, е само на 11 гола от рекорда му от 140 попадения в най-престижния европейски клубен турнир. Интересното е, че Байерн се изправя срещу Меси и Пари Сен Жермен на 1/8-финалите в ШЛ през февруари догодина.

Собственикът на Челси Тод Боули също може да предложи на Роналдо изход от Ман Юнайтед през януари. Американецът е в близки отношения с Мендеш и се интересуваше от Роналдо през лятото, но тогавашния мениджър на „сините“ – Томас Тухел, отказа да вземе португалецът в състава си. Последните информации сочат, че и новият наставник на лондончани - Греъм Потър, също не е ентусиазиран от перспективата да бъде привлечен петкратният носител на „Златната топка“ на този етап от кариерата му.

Звездата на Португалия се присъедини към националния отбор в подготовката за предстоящото Световно първенство, което започва на 20 ноември. В състава на Португалия обаче е и съотборникът му при "червените дяволи" - Бруно Фернандеш, а срещата между двамата бе изпълнена с напрежение.

Sky Sports разпространи видео от първия път, когато двамата се виждат след интервюто на Роналдо. Това се случва именно в съблекалнята на португалския национален отбор.