Високо напрежение: Кирил Петков и Христо Иванов а-ха да се сбият

Някой знае ли истинските причини Кирил и Лена да напуснат "Да, България"?, пита Методи Лалов

Политика
12:03 - 03 Септември 2024
5878
Високо напрежение: Кирил Петков и Христо Иванов а-ха да се сбият

Знаете ли защо Кирил Петков и Христо Иванов са стигнали почти до физически сблъсък? Този въпрос задава от своята фейсбук страница бившият активист от "Да, България" Методи Лалов. Лалов само загатва за пикантната сцена от биографията на двамата и ги призовава сами да разкажат повече.

Ето какво е публикувал той на стената си: 

Kiril Petkov и Lena Borislavova са учредители на Да, България.
Кирил Петков е напуснал ДаБГ около половин година след създаването й, а Лена Бориславова, която е била и член на Националния съвет на ДаБГ, малко преди създаването на ПП.
Някой знае ли истинските причини тези двамата да напуснат ДаБГ? И знаете ли защо Кирил Петков и Христо Иванов са стигнали почти до физически сблъсък?
Може пък бизнес-политиците да ни разкажат малко повече за общото си минало.

Постът на Метгоди Лалов идва в ключовия момент, когато от "Да, България" трябва да решат ще влязат ли в коалиция с "Продължаваме промяната". Отговор на неговия въпрос от двамата главни герои все още няма, по под публикацията му има стотици коментари. 

Ето какво например пише Атанас Русев:

"Не могат да разкажат, защото отново ще излъжат, а иначе всички отговори на тези въпроси се знаят идеално от много хора, които са били там и са участвали в тези процеси. Само че за феновете едва ли има значение, че ръководствата на дабъ и прпр са един дол дренки лъжци и предатели. Докато всички те не станат история, нищо добро не чака "демократичната общност". Хубавото е, че те вече са почти там. Да видим сега кои ще са новите състезателни кончета, които ще пуснат на стадиона и ще започнат всичко "отначало".

А Емилия Недева е повече от откровена: "Да стигнеш до физически сблъсък с Петков, май не е нещо рядко срещано, ако питаме екс депутата Дунчев, служителите на НСО и Бойко Борисов, дето казваше, че Петков чупел шишета, докато преговаряли".