Високо напрежение в Lupa.bg! Македонците роптаят срещу организацията в Разград

Свят
13:00 - 02 Юни 2022
5335
Високо напрежение в Lupa.bg! Македонците роптаят срещу организацията в Разград

Нова порция напрежение по оста София - Скопие. Футболната делегация на Северна Македония е пръсната в три различни града, което надигна вълната на недоволството сред западните ни съседи, научи Lupa.bg.

Тази вечер България и Северна Македония стартират участието си в група 4 от турнира Лига на нациите, като там са още отборите на Гибралтар и Грузия.

Сблъсъкът в Разград е от 19:00, а часове преди началото западните ни съседи изразиха гнева си от организацията. Те очакваха, че срещата ще се играе в София, но решението на БФС ги изненада и те не останаха доволни от този факт.

Медиите в Северна Македония не са очаровани от условията за гостуването на техния национален отбор на "Хювефарма Арена". 

Футболистите, щабът и делегацията на Северна Македония летяха с чартърен полет Скопие – Варна и от там имаха още час път до Разград.

"Националният отбор замина за България, където ще се състои началото на новата фаза в Лигата на нациите. Източните ни съседи искаха да избягат колкото се може по-далеч от нашите граници, затова решиха да изиграят този първи официален мач със Северна Македония далеч от София, в Разград", коментират македонските медии.

Според тях не са много добри условията за настаняване, въпреки че стадионът на Лудогорец отговаря на всички критерии на УЕФА и ФИФА. Местата за настаняване в Разград са малко и поради това част от делегацията ще се намира във Варна, а журналистите в Шумен и само футболистите са в малкия град в североизточната част на България. 

"Все едно приемаме българите в Ресен, делегацията им е в Охрид, а журналистите в Битоля", споделиха още от щаба на гостите. 

Интересното за полета е, че освен готвач, в чартъра бяха качени и част от хранителните стоки за футболистите. Нищо не е оставено на случайността. 

"Но това е Разград, а не София или някой друг от по-големите градове в съседката ни, с които нямаме добри отношения през последните няколко месеца", написаха в Северна Македония.